Kardiyovasküler değişiklikler: Kan hacmi artışına bağlı olarak hemoglobin değerinde azalma. Dinlenme halinde solunum sayısı artar ve buna bağlı olarak da bazal metabolizma hızı artar.
Sindirim sistemindeki değişiklikler: Bulantı, kusma, kabızlık gibi problemler yaşana bilir. Özellikle progesteron (hormon) artışı kabızlığa neden olabilir.
Üriner sistemde değişiklikler: Rahmin baskısı ile mesane kapasitesi düşer ve sık idrara çıkma durumu meydana gelebilir.
Hormonal değişiklikler: Troid bezinin büyümesi ve solunumun artmasına bağlı olarak oksijen gereksinimi artar bazal metabolik hız % 25 artar. Prolaktin, progesteron, kortizol gibi hormonların artışına bağlı olarak insülin hormonuna ihtiyaç artar ve gestasyonel diyabet (gebelik diyabeti) meydana gelebilir.
Metabolizmalardan özellikle protein metabolizmasında farklılıklar oluşur. Gebeliğin 6. ayından sonra fetus (bebek) daha hızlı büyümeye ve protein gereksimi de artmaya başlar. Anne yeteri kadar protein almazsa fetus gelişmek için olan protein ihityacınız depodan kullanır ve annede protein kaynağı olan dokuların yıkımı artar. Proteinin yetersiz alınması ile bozulan oran ve bununla birlikte hücre içi ve dışı sıvılarda oluşan dengesizlik nedeni ile ödem görülmeye başlar. Ödemin ardından genelliklede hipertansiyon görülmektedir.