Yeni çıkan pişiricilere rağmen hala ayakta… Tabiki Düdüklü Tencere!
Anneannelerimizin en büyük yardımcısı, hızlı ve lezzetli yemeklerin mimarı…
Peki nasıl çalışır? Kuru fasulye ve haşlama etten başka neler pişirebiliriz?
Düdüklü tencere çok lifli besinlerin saatlerce pişirilmesinin önüne geçebilen bir tencere türü. Özellikle içerisinde su bulunan veya su ile pişen yemeklerin sularının 100 den ortalama 120 dereceye kadar sıcak kaynama sıcaklığı ile buhar haline gelip lifli ve/veya yağlı bölgelerinin çabucak pişerek çözülmesini sağlamaktadır.
Özellikle etin yağlı ve lifli kısmı (kollojen kısmı) çok yüksek sıcaklıklarda daha hızlı çözülür. Diyeceksiniz ki fırında da yüksek sıcaklık var. Evete doğru ama fırın kuru bu ise nemli ısı kaynağı. Bu yüzden etin içerisindeki vitaminlerin bir kısmı tencerenin kapağına çarpıp tekrar ete dönüyor ve et kuru olmuyor.
Hızlı ve sağlıklı pişirme sayesinde hem zamandan hem de enerjiden de böylelikle tasarruf edebilirsiniz.
Düşük yağlı ve az lifli besinleri pişirmek istediğinizde lifli az olanlar ezilebilir ve/veya düşük yağlı besinler kuru ve sert olabilir.
Yukarıda da belirttiğin gibi sadece fasulye veya parça et değil… Harika risottolar, mükemmel domates sosları, sebzelerin renklendirdiği muhteşem etli sebze çorbaları, enginarın sağlık ve lezzet kattığı zeytinyağlılar…
Bu lezzetleri arttırmak mümkün…
Kimler düdüklü tencerelerini hala kullanıyor ve farklı lezzetler deniyor?
Cevaplarınızı facebook sayfamızdan http://www.facebook.com/pages/Kelebek-Diyeti/206563622690647 veya blog üzerinden paylaşalım 🙂